ମାଇକ୍ରୋସଫ୍ଟ କମ୍ପାନୀର ଚାକିରି ଛାଡି ତିଆରି କରୁଛନ୍ତି ପଣସର ଅଟା, ଡକ୍ଟର ଅବଦୁଲ କଲାମ ସାର ବି ଥିଲେ ୟାଙ୍କ ଫ୍ୟାନ..

ଅଧିକାଂଶ ଲୋକ ଭଲ ଶିକ୍ଷା ପ୍ରାପ୍ତ କରି ଏକ ବଡ କମ୍ପାନୀରେ ଚାକିରି ପାଇବାକୁ ଇଚ୍ଛା କରନ୍ତି | କେବଳ ଏତିକି ନୁହେଁ, କିଛି ଲୋକ ଭଲ ଏବଂ ବଡ କମ୍ପାନୀରେ କାମ କରିବା ପାଇଁ ସବୁକିଛି ଛାଡିଦିଅନ୍ତି | ଏହା ସହିତ କିଛି ଲୋକ ଏପରି ମଧ୍ୟ ଅଛନ୍ତି ଯେଉଁମାନେ ନିଜ ମାଟିକୁ ବହୁତ ଭଲ ପାଆନ୍ତି | ସେମାନେ ତାଙ୍କର ଭଲ ଚାକିରି ଏବଂ ଏସ ଓ ଅରାମ ଜୀବନ ତ୍ୟାଗ କରି ଚାଷ ବିଷୟରେ ଚିନ୍ତା କରିବା ଆରମ୍ଭ କରନ୍ତି | ଆଜି ଆମେ ଆପଣଙ୍କୁ ଏହିପରି ଏକ ଯୁବ କୃଷକ ବିଷୟରେ କହିବାକୁ ଯାଉଛୁ |

ଚାକିରି ଛାଡି ଆରମ୍ଭ କଲେ ପଣସ ଚାଷ

49 ବର୍ଷିୟ ଜେମ୍ସ ଯୋସେଫ, କେରଳର କୋଚିରେ ରୁହନ୍ତି ଏବଂ ସେ ମାଇକ୍ରୋସଫ୍ଟ କମ୍ପାନୀରେ କାମ କରୁଥିଲେ | କିନ୍ତୁ ସେ ପଣସକୁ ବିଶ୍ୱରେ ପ୍ରସିଦ୍ଧ କରିବା ପାଇଁ ଚାକିରି ଛାଡିଦେଲେ । ପଣସ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ଅନେକ ଲାଭ ହୋଇଥାଏ | ଏଥିରେ ଭିଟାମିନ୍ ଏ, ଭିଟାମିନ୍ ସି, କ୍ୟାଲସିୟମ୍, ଆଇରନ୍, ଜିଙ୍କ, ପୋଟାସିୟମ୍, ଥିଏମାଇନ୍ ଫାଇବର ପରି ଅନେକ ପୁଷ୍ଟିକର ଉପାଦାନ ମିଳିଥାଏ | ଏହାର ସେବନ କରିବା ଦ୍ୱାରା ଶରୀରରେ ରକ୍ତ ସଞ୍ଚାଳନ ଠିକ ରହିଥାଏ ଏବଂ ଏହା ହୃଦ୍ ରୋଗରେ ମଧ୍ୟ ସହାୟକ ହୋଇଛି | ପଣସ ଆସ୍ଥମା, ଥାଇରଏଡ୍ ତଥା ଇନଫେକସନରେ ବହୁତ ଲାଭଦାୟକ ଅଟେ | ଏଥି ସହିତ ଏହା ଶରୀରର ହାଡ଼କୁ ମଜବୁତ କରିଥାଏ ଏବଂ ରୋଗ ପ୍ରତିରୋଧକ ଶକ୍ତି ମଧ୍ୟ ବଢାଇଥାଏ |

ମିଳିଛି ଷ୍ଟାର୍ଟଅପ୍ ଇଣ୍ଡିଆ ପୁରସ୍କାର

ବର୍ତ୍ତମାନ ଜେମ୍ସ ତାଙ୍କର ପ୍ରକ୍ରିୟାକରଣ ୟୁନିଟ୍ ଅପ୍ ଏବଂ ବ୍ୟବସାୟକୁ “JACKFRUIT-365” ଭାବରେ ନାମିତ କରିଛନ୍ତି | ସେ 2013 ରେ ତାଙ୍କର ବ୍ୟବସାୟ ଆରମ୍ଭ କରିଥିଲେ | ସେହି ସମୟରେ, ସେ ପଣସ ପ୍ରକ୍ରିୟାକରଣ କରୁଥିଲେ ଏବଂ କେବଳ ଷ୍ଟୋର୍‌ ରଖିବାର କାମ କରୁଥିଲେ | 180 ଗ୍ରାମର ପ୍ୟାକେଟକୁ ବର୍ଷସାରା ସାଧାରଣ ତାପମାତ୍ରାରେ ରଖାଯାଇପାରିବ | ଯେତେବେଳେ ଜଣେ ଗ୍ରାହକ ଏହାକୁ ଉଷୁମ ପାଣିରେ ରଖନ୍ତି, ସେତେବେଳେ ତାଙ୍କୁ 1 କିଲୋଗ୍ରାମ ପଣସ ମିଳିବ | ଜେମ୍ସଙ୍କ ଫ୍ରଓଜେନ ପଣସ ର କାମ ସଫଳ ହେଲା, ଏହା ପରେ ସେ ପଣସ ର ଅଟା ଆରମ୍ଭ କରିଥିଲେ | ବର୍ତ୍ତମାନ ସେ “ନ୍ୟାସନାଲ ଷ୍ଟାର୍ଟଅପ୍ ଇଣ୍ଡିଆ ପୁରସ୍କାର” ମଧ୍ୟ ପାଇଛନ୍ତି।

ଥରେ ଜେମ୍ସ ତାଙ୍କ ସାଙ୍ଗଙ୍କ ସହ ହୋଟେଲ ତାଜରେ ଖାଦ୍ୟ ଖାଇବାକୁ ଯାଇଥିଲେ | ସେଠାରେ ସେ ଛତୁ ଏବଂ ମାଂସ ଖାଇଥିଲେ | ସେତେବେଳେ, ସେ ଭାବିଲେ ଯେ ଏସବୁଠାରୁ ଅଧିକ ଲାଭଦାୟକ ପଣସ ହୋଇଥାଏ, ତେବେ ଏହା କାହିଁକି ତିଆରି ହେଉନାହିଁ? ଏହା ପରେ ଜେମ୍ସ ରୋଷେୟାଙ୍କୁ ପଚାରିଲେ, ଅଧିକ ଲାଭଦାୟକ ହେବା ପରେ ମଧ୍ୟ ପଣସ ତିଆରି ହେଉନାହିଁ କାହିଁକି?

ତା’ପରେ ରୋଷେୟା କହିଥିଲେ ଯେ ଏହା ବର୍ଷସାରା ଉପଲବ୍ଧ ନୁହେଁ ଏବଂ ଏହା ଅଠାଳୁଆ ଏବଂ ଗାନ୍ଧିତ ହୋଇଥାଏ, ତେଣୁ ଏହାକୁ ତିଆରି କରିନାହୁଁ | ଏହା ପରେ ଜେମ୍ସ ସ୍ଥିର କଲେ ଯେ ସେ ପଣସ ଋତୁରେ ରୋଷେୟା ଦ୍ୱାରା ଖାଦ୍ୟ ବନାଇବେ | ସେ ଆଳୁ ଟିକ୍କି ବରଗର ତିଆରି ନକରି ପଣସ ବର୍ଗର୍ ତିଆରି କରିଥିଲେ | ସେ ଏହାକୁ ଅତ୍ୟନ୍ତ ସ୍ୱାଦିଷ୍ଟ ମନେ କଲେ, ସେବେଠାରୁ ସେ ନିଜ ସ୍ୱପ୍ନ ଦେଖିଲେ ଏବଂ ନିଜର ଖାଦ୍ୟ ବ୍ୟବସାୟ ଆରମ୍ଭ କଲେ | ଯେତେବେଳେ ଜେମ୍ସ ତାଙ୍କ ସହରକୁ ଆସି ପଣସ ପ୍ରକ୍ରିୟାକରଣ ବିଷୟରେ ଚିନ୍ତା କଲେ, ସେତେବେଳେ ସେ ଜାଣିଲେ ଯେ ଏଥିରେ ପାଣିର ମାତ୍ରା ଅଧିକ ହୋଇଥାଏ | ପଣସକୁ ଷ୍ଟୋର କରିବା ପାଇଁ, ଏହାକୁ ଫ୍ରିଜ-ଡ୍ରାୟର ସାହାଯ୍ୟରେ ବର୍ଷସାରା ଷ୍ଟୋର କରାଯାଇପାରିବ | ଏହା ଦ୍ୱାରା ଏହା ବର୍ଷସାରା ବଜାରରେ ଉପଲବ୍ଧ ମଧ୍ୟ ରହିବ |

ଡକ୍ଟର କଲାମ ସାକ୍ଷାତ କରିବାକୁ ଡାକିଲେ

ମଧୁମେହ ରୋଗୀଙ୍କ ପାଇଁ ପଣସ ଭଲ ହୋଇଥାଏ ଏବଂ ଏଥିରେ ଗ୍ଲୁକୋଜ ଗହମ ଏବଂ ଚାଉଳ ଅପେକ୍ଷା ବହୁତ କମ୍ ରହିଥାଏ | ଏହା ସୁଗାର ହ୍ରାସ କରିଥାଏ ଏବଂ ସହଜରେ ହଜମ ହୋଇଯାଏ | ଜେମ୍ସ ପୂର୍ବତନ ରାଷ୍ଟ୍ରପତି ଡକ୍ଟର କଲାମଙ୍କଠାରୁ ପ୍ରେରଣା ନେଇଥିଲେ ଏବଂ ସାଧାରଣ ଖାଦ୍ୟରେ ପଣସ ସାମିଲ କରିବାକୁ ଚିନ୍ତା କରିଥିଲେ। ଜେମ୍ସ ନିଜର ଏକ ପୁସ୍ତକ “ଗଡ୍ ଅନ୍ ଅଫିସ୍” ପ୍ରକାଶ କରିଥିଲେ | ଏହି ପୁସ୍ତକ ଡକ୍ଟର କଲାମଙ୍କୁ ବହୁତ ପ୍ରଭାବିତ କରିଥିଲା ​​ଏବଂ ସେ ଜେମ୍ସଙ୍କୁ ସାକ୍ଷାତ କରିବାକୁ ଡାକିଥିଲେ। କିଛି ସମୟ ଚୁପ୍ ରହିବା ପରେ ସେ କହିଥିଲେ ଯେ ଏହା ଲୋକଙ୍କ ଦୈନନ୍ଦିନ ଖାଦ୍ୟରେ ସାମିଲ କରିବା କଥା ଚିନ୍ତା କରିବା ଉଚିତ୍। ଯଦି ଆପଣ ଏକ ଉପାୟ ଖୋଜବେ, ମୁଁ ମାର୍କେଟିଂରେ ଆପଣଙ୍କୁ ସାହାଯ୍ୟ କରିବି | କିନ୍ତୁ ଏହା ଅତ୍ୟନ୍ତ ଦୁଖଦାୟକ ଯେ ଡକ୍ଟର କଲାମ ଆଉ ଆମ ସହିତ ନାହାଁନ୍ତି। କିନ୍ତୁ ତାଙ୍କର ଶୁଭକାମନା ସବୁବେଳେ ଆମ ସହିତ ରହିବ |

ପଣସ ର ଅଟା ତିଆରି କରିବାରେ ହେଲେ ସଫଳ

ଜେମ୍ସ 5 ବର୍ଷ ପରେ ପଣସ ର ଅଟା ତିଆରି କରିବାରେ ସଫଳ ହୋଇଥିଲେ | କିନ୍ତୁ ତାଙ୍କର ସମସ୍ୟା ଏପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଶେଷ ହୋଇନଥିଲା କାରଣ ତାଙ୍କୁ ଏପରି ଅଟା ତିଆରି କରିବାର ଥିଲା ଯାହା ଉତ୍ତର ଭାରତରେ ରୁଟି ତିଆରିରେ ଏବଂ ଦକ୍ଷିଣ ଭାରତର ଡୋସା ଏବଂ ଇଡଲିରେ ବ୍ୟବହୃତ ହୋଇପାରେ | ସର୍ବଶେଷରେ, ତାଙ୍କର କଠିନ ପରିଶ୍ରମ ସଫଳ ହେଲା ଏବଂ ଅଟା ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଗଲା | ଏହି ପଣସ ଅଟା ର ମୂଲ୍ୟ 10 ଟଙ୍କା |

2018 ରେ ଏହାକୁ ବ୍ୟବହାର କରିବା ବିଷୟରେ ଚିନ୍ତା କରାଗଲା | ଡକ୍ଟର ନାୟାର ଯିଏ ଜଣେ ମଧୁମେହ ରୋଗୀ, ଏହି ଅଟା ଖାଇଲେ, ଯାହା ଦ୍ୱାରା ତାଙ୍କର ସୁଗାର କମ ହେବାକୁ ଲାଗିଲା ଏବଂ କୋଲେଷ୍ଟ୍ରୋଲ୍ ମଧ୍ୟ ହ୍ରାସ ହେଲା | ନାୟାର କହିଛନ୍ତି ଯେ ସେ ଔଷଧ ସହିତ ଅଟା ସେବନ ମଧ୍ୟ ଆରମ୍ଭ କରିଥିଲେ।

ସେ ଅନୁଭବ କଲେ ଯେ ଅଟା ଏବଂ ସୁଗାରର ୨ଟି ଟାବଲେଟ୍ ସୁଗାରକୁ ହ୍ରାସ କରୁଛି | 3 ମାସ ଖାଇବା ପରେ, ତାଙ୍କ ଟାବଲେଟ୍ ଏବଂ ଇନସୁଲିନ୍ ଗ୍ରହଣ କମିଗଲା | ବର୍ତ୍ତମାନ ସେ 4 ମାସରୁ କେବଳ ଅଟା ର ସେବନ କରୁଛନ୍ତି ଏବଂ କୌଣସି ଔଷଧ ଖାଆନ୍ତି ନାହିଁ | ଆମେରିକୀୟ ଡାଇବେଟିସ୍ ଆସୋସିଏସନ୍ ରିପୋର୍ଟ କହିଛି ଯେ ପଣସ ସେବନ ହେମୋଗ୍ଲୋବିନ୍, FBG ଏବଂ PPG କୁ ହ୍ରାସ କରିଥାଏ | ମଧୁମେହ ରୋଗୀମାନେ ଏହାକୁ ନିୟମିତ ଖାଇବା ଉଚିତ୍ |

Share Your Views In Comments Below

comments